bgb
 
 
 
 
 

Кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри початкової освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Інна Литвин взяла участь у міжнародній академічній мобільності.

З 28 вересня по 10 жовтня 2024 року науковиця перебувала у складі делегації від української освітянської спільноти у закладах освіти Фінляндії з метою вивчення досвіду та запозичення кращих міжнародних практик та інновацій в інклюзивній освіті. У межах програми візиту також відвідала семінар з опанування проєктного підходу в організації освітнього процесу в закладах освіти Фінляндії та підвищення рівня кваліфікації фахівців.

Фінляндія — це країна, яка займає провідну позицію в світових рейтингах якості освіти та  у впровадженні інтегрованого навчання в системі освіти. Фінська система навчання вирізняється унікальністю та доступністю для дітей з особливими освітніми потребами.

Перший день візиту розпочався з ознайомленням з освітньою діяльністю Університету прикладних наук Південнно-Східної Фінляндії (м. Котка). Наступні дні мали змогу відвати: початкову школу в м. Мансікамаен та перейняти досвід навчання молодших школярів з ООП; дошкільний заклад та дитячий центр розвитку у м. Міллікоскі; Товариство Українців у Фінляндії м. Гельсінкі та ін.

Робоча поїздка відбулася за підтримки Польсько-української фундації «Інститут Міжнародної Академічної і Наукової Співпраці» (IIASC), в особі директорки Оксани Цмоць, мерії Сіппола, Фінляндія та Львівського обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ЛОІППО, в особі Галини Вархолик.

Кафедра початкової освіти