Викладачі та студенти ННІ міжнародних відносин, історії і філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучилися до конференції, що на базі ЗВО-партнера Історичного факультету Варшавського університету.

Професорка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Ольга Морозова виступила з доповіддю «Dzieci wojny» — los i cierpienie dzieci w dobie rosyjskiej agresji» («Діти війни» — доля та терпіння дітей під час російської агресії») для учасників Секції «Історія України», було порушено проблему стану сучасних українських дітей, які страждають від насильницької політики російського агресора, піддаються процесам депортацій, асиміляції та русифікації, втрачають життя та надію на повернення до колишнього спокою та мирного існування.

Ольга Станіславівна подякувала представникам Варшавського університету за інтерес до України, її історії, підтримку українців в теперішній ситуації та організацію дискусії на тему трагедії українських дітей під час війни росії з Україною. Публічні виступи, донесення до європейців правду про війну — це місія і внесок науковців в Перемогу України над російським агресором!

ННІ міжнародних відносин, історії і філософії