Упродовж жовтня–листопада 2017 року тривала третя фаза спільного українсько-польського проекту «Інноваційний університет і лідерство». Проект був спрямований на підготовку лідерів, здатних упроваджувати інноваційні освітні та управлінські технології в практики української вищої школи, орієнтовані на побудову динамічної структури стосунків із основними стейкхолдерами української вищої освіти.

Участь у проекті передбачала курс тренінгів, стажувань та консультацій в університетах Польщі, формування мікропроектів для розробки та впровадження різноманітних освітніх та управлінських інновацій, побудову моделей і механізмів організації співпраці зі стейкхолдерами українських університетів. Успішний захист проектів учасників зі всієї України відбувся минулого тижня в Київському національному університеті ім. Т. Шевченка.

Співорганізаторами проекту є Варшавський університет, Ягеллонський університет, Фундація Artes Liberales — з польського боку та Міжнародний благодійний фонд «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики», Спілка ректорів вищих навчальних закладів України, Київський національний університет ім. Т. Шевченка — з українського боку, за підтримки Міністерства науки і вищої освіти Республіки Польща, Міністерства закордонних справ Республіки Польща, Міністерства освіти і науки України.

Учасниками третьої фази від Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького стали проректор із наукової, інноваційної та міжнародної діяльності, професор Сергій Корновенко та директорка навчально-наукового центру «Інститут міжнародної освіти», доцент Наталія Андрусяк.

Проект Сергія Валерійовича «Центр інтелектуальної власності, інноватики та управління проектами» (далі — Центр) спрямований на формування інноваційного середовища, в якому організація виконання і впровадження інноваційних проектів здійснюється на засадах світового досвіду поєднання інтересів і гармонійної взаємодії освіти, науки, виробництва, бізнесу. За час реалізації цього проекту було налагоджено тісну співпрацю Центру з громадою міста. У заходах, зреалізованих Центром, взяли участь освітяни, науковці, студенти, учні, представники бізнесу, видавничої справи тощо.

Метою проекту Наталії Олександрівни «Система професійної орієнтації протягом навчання» є формування пропозицій закладам вищої освіти для здійснення професійної орієнтації, МОН України для врахування під час формування державного замовлення за конкурентоздатними спеціальностями. У результаті набутого досвіду у сфері надання освітніх послуг іноземним громадянам були запроваджені такі новації: проект «Студентські Амбасадори Університету» (ChNU Ambassadors), Громадський інформаційний центр для іноземних громадян (International welcome point (IWP)), анкети для освітніх агентів (Test for Agents).

Учасники проекту отримали дипломи, що підтверджують набуття ними міжнародного досвіду функціонування сучасних університетів.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького