Кандидат хімічних наук, доцент кафедри хімії та наноматеріалознавства Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Сергій Бондарчук запрошений долучитися до редакційної колегії Китайського журналу вибухових речовин і палив (The Chinese Journal of Explosives & Propellants).

Це престижне академічне періодичне видання, що видається Китайською асоціацією науки і технологій, Китайським артилерійським товариством та Сіаньським науково-дослідним інститутом сучасної хімії. Це вже третій міжнародний журнал, де Сергій Вікторович є науковим редактором. До цього він співпрацював із виданнями  FirePhysChem та Solid State Chemistry — Frontiers.

Слід зазначити, що Сергій Бондарчук має неабиякий науковий бекграунд. Розпочав свій науковий шлях у 2007 році у Черкаському національному. Має понад 90 наукових праць, більшість із яких опублікована у міжнародних рейтингових журналах з імпакт-фактором. За даними бази Scopus індекс Гірша науковця складає 14.

На сьогодні Сергій Вікторович активно працює у сфері теоретичного дослідження енергоємних матеріалів і готує докторську дисертацію на тему: «Стратегії молекулярного дизайну високоазотних енергоємних матеріалів та оптимізація методів передбачення їх детонаційних властивостей і чутливості до зовнішніх впливів». У цій науковій царині Серій Бондарчук є одним із провідних вітчизняних фахівців і відомий далеко за межами України.

Так, на запрошення китайських колег із Сіаньського науково-дослідного інституту сучасної хімії він прочитав лекцію на тему: «Механічно індуковане термічне електронне збудження як рушійна сила чутливості до удару: розрахунковий аспект». Крім того, він активно залучається до проведення наукового рецензування у цілій низці міжнародних журналів усіх провідних видавництв наукової періодики — Elsevier, Wiley, American Chemical Society, Royal Society of Chemisy, Taylor & Francis та Springer обсягом більше 40 рецензій на рік.

Ректор ЧНУ Олександр Черевко зазначив:

— Ми пишаємося молодим та перспективним науковим співробітником. Завжди готові підтримувати науковців, які популяризують ім’я Черкаського національного далеко за межами нашої держави. Так, у 2018 році Сергій Вікторович отримав Премію Верховної ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за цикл наукових праць.

Бажаю наукової наснаги та потенціалу продовжувати розвивати нову українську науку світового рівня!

Відділ аспірантури