У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького народний депутат України Владислав Голуб зустрівся зі своїми стипендіатами. У ході зустрічі обговорили актуальні питання студентського життя та перспективи розвитку студентського самоврядування.

Голова студентської ради університету Аліна Козлова розповіла народному депутату про один із університетських проектів — «Школу свідомого студента» Вона була започаткована три роки тому і покликана формувати нову українську еліту, допомагати самореалізації наукового, творчого, організаційного потенціалу молоді. Владислав Володимирович висловив готовність підтримати цю студентську ініціативу та відзначив важливість теми, якій буде присвячено молодіжну платформу в 2019 році — ораторське мистецтво. На його думку — це обов’язкова складова успіху молодих лідерів.

Наступною темою обговорення стало питання інклюзивних ініціатив, адже одна зі стипендіаток, Владислава Семенченко, є засновницею Благодійного фонду «Життя без перешкод» для підтримки людей з інвалідністю. Вона анонсувала благодійний концерт, який відбудеться 26 лютого в Черкаській обласній філармонії. Та попросила депутата максимально просувати на державному рівні питання інклюзії, аби можна було реально побачити практичні результати.

— Ми всі маємо рівні права, — зауважив Владислав Голуб, — а певні фізичні та інші обмеження не повинні утверджувати в суспільстві думку, що такі люди щось не можуть. Насправді вони мають неймовірний внутрішній стержень, завдяки якому досягають високих результатів у певних сферах.

Також мова йшла і про скрутне матеріальне становище ДЮСШ № 2 Черкаської міської ради, де проводять тренування майбутні майстри велоспорту. Цю проблему порушив один із учасників зустрічі, Віталій Новаковський, член національної збірної команди України з велоспорту, Чемпіон України. Це єдина спортивна школа в місті, де можуть тренуватися велосипедисти, тому є нагальна потреба поліпшити умови для підготовки спортсменів. Заклад фінансується з міського бюджету, відтак Владислав Володимирович порадив акцентувати увагу міської влади на проблемах школи відповідним зверненням, яке пообіцяв підтримати як народний депутат.

Нагадаємо, народний депутат Владислав Голуб з метою підтримки успішних й активних у громадському житті студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького заснував 5 стипендій. Крім успіхів в освітній, науковій, спортивній, суспільній діяльності, Владислав Володимирович назвав ще одну умову визначення стипендіатів: погодження кандидатур зі студентською радою і таємне голосування.

За успішне навчання, спортивні досягнення, активну участь у громадському житті університету, волонтерській, благодійній діяльності з жовтня 2018 року іменну стипендію отримують: Аліна Козлова (ННІ іноземних мов), Дмитро Онищенко (ННІ історії і філософії), Мар’яна Кусяка (ННІ економіки і права), Вікторія Кривошея (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва) та Віталій Новаковський (майстер спорту України, член національної збірної команди України з велоспорту, чемпіон України, ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я).

Владислав Голуб надав ще одну стипендію Владиславі Семенченко, студентці психологічного факультету. Маючи особливі потреби, дівчина навчається в університеті і веде активну громадську діяльність, заснувала благодійний фонд «Життя без перешкод».

 

 

Відділ виховної роботи