Надзвичайний і Повноважний Посол Вірменії в Україні Володимир Карапетян у межах візиту до Черкаської області відвідав Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.

У супроводі Почесного консула Вірменії в Україні Андраніка Казаряна пан  Володимир Карапетян зустрівся з ректором ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександром Черевком. Ректор розповів про багаторічні традиції українсько-вірменської дружби, яка на Черкащині трансформувалася у спільні і успішні проєкти як із вірменськими партнерами, так і з представниками вірменської діаспори у Черкасах.

Своєю чергою Надзвичайний і Повноважний Посол Вірменії в Україні Володимир Карапетян зазначив, що Черкаси — це перше місто, яке він відвідав після призначення на посаду. За його словами, тут відчувається повага до Вірменії і налагоджені ділові зв’язки. У цьому контексті пан Посол подякував і Олександру Черевку, згадавши, що в період його керівництва  Черкаською ОДА він та губернатор Тавушської області Вірменії Армен Гуларян підписали угоду про співпрацю між Черкаською і Тавушською областями. Володимир Карапетян зазначив, що куруватиме угоду і сприятиме продовженню ділових стосунків між цими областями, їхніми адміністративними центрами Черкасами й Іджеваном.

— Посольство Вірменії зробить усе, щоб рівень взаємовідносин, закладений ще вами, продовжував розвиватися, — звернувся він до Олександра Черевка.

Учасники зустрічі обговорили також співпрацю у сфері вищої освіти. Представляючи Черкаський національний університет, ректор розповів про освітні послуги, про високі рейтинги університету та новостворені структурні підрозділи, які нині успішно розвиваються. Зокрема, був представлений ННЦ «Інститут міжнародної освіти» ЧНУ, який сьогодні навчає іноземних громадян із 20 країн світу. Він зауважив, що ЧНУ має партнерські зв’язки з Єреванським державним університетом, підтримує контакти з Посольством Вірменії в Україні.

Олександр Черевко вніс низку пропозицій стосовно співпраці з закладами вищої освіти Вірменії, зокрема, з метою проведення спільних досліджень, науково-практичних конференцій, стажувань викладачів і студентів, участі у міжнародних грантових проєктах.

Згадуючи про сторічну історію ЧНУ,  ректор запросив пана Посла взяти участь в урочистостях із цієї нагоди.

Для почесних гостей провели екскурсію у Музеї українського рушника ЧНУ, показали студію Студентського телебачення та аудиторії, в яких навчаються майбутні журналісти.

Побувала делегація і у відбудованому корпусі №4 Черкаського національного університету, де нині створено сучасний освітній простір.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького