Відбулося останнє в 2023 році засідання вченої ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Передовсім члени вченої ради привітали з 70-річчям доктора філологічних наук, професора, завідувача кафедри української літератури та компаративістики Володимира Поліщука.

Ректор університету Олександр Черевко вручив йому вагомі відзнаки: Почесну грамоту Черкаської обласної військової адміністрації та Почесну грамоту Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Олександр Володимирович також вручив ювілярові Почесну відзнаку Українського козацтва — Хрест «Честь І Слава».

Від імені профспілчан привітав Володимира Поліщука голова Черкаської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Анатолій Стеценко. Він вручив йому подяку Профспілки працівників освіти і науки України.

Визнанням заслуг Володимира Трохимовича у сфері літературознавства став вітальний адрес директора Інституту літератури ім. Т.Г.Шевченка Національної академії наук України академіка Миколи Жулинського.

Важливим питанням порядку денного вченої ради стало затвердження звіту про стан розвитку наукової та інноваційної діяльності. Доповідав із цього питання проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло. Звіт було затверджено та окреслено основні завдання на 2024 рік.

Члени вченої ради шляхом таємного голосування обрали завідувачів кафедр та проголосували за кандидатури на присвоєння вчених звань.  

Було також внесено зміни і доповнення до низки документів і освітньо-професійних програм.

Затвердили положення, звіти та плани. За підсумками семестрового контролю визначили ліміт стипендіатів на 2 семестр 2023-2024 навчального року.

Було також прийнято рішення про утворення разових спеціалізованих вчених рад і про запровадження освітньо-професійної програми «Митна справа та міжнародна логістика» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Рекомендували до друку наукові та навчально-методичні праці. Проголосували за внесення змін до складу вченої ради і редакційної колегії збірника наукових праць.

Виконали й традиційну процедуру нагородження працівників університету. Почесні грамоти Черкаського національного вручили завідувачці кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації Лідії Ілюсі, доцентці кафедри, докторці біологічних наук Лілії Юхименко, викладачці кафедри Вікторії Завгородній, старшій лаборантці кафедри Лілії Смуглій.

Голова Черкаської обкому Профспілки працівників освіти і науки України Анатолій Стеценко нагородив первинну організацію рофспілки ЧНУ за організацію оздоровлення і відпочинку працівників освіти та їхніх дітей влітку.

Пресслужба  Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького