bgb
 
 
 
 
 

Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко у складі делегації від Черкащини взяв участь у Київському Міжнародному Економічному Форумі.

Київський Міжнародний Економічний Форум-2018 – це 2 дні насичених обговорень, 2000 учасників, 115 спікерів із 30 країн, а також безліч цікавих думок.

«Для України важливий не тільки обсяг інвестицій, а й успіх цих інвестицій», — зазначив Прем’єр-Міністр Володимир Гройсман, відкриваючи КМЕФ-2018.

Які ключові зміни найбільше вплинуть на життя людства у наступному десятилітті? Що очікує країни, які досі не встигли увійти до ліги першого світу? Ці та багато інших актуальних питань обговорили учасники Форуму.

Йшлося також про роль освіти, сучасних технологій у розвитку економіки, про інтелектуальний потенціал України та про те, що освіта потребує інвестицій.

Наочним підтвердженням цього стала виставка досягнень науки і техніки, серед яких — зразки робототехніки та штучного інтелекту.

Успішні українські підприємці та бізнесмени із-за кордону переконані, що Україна має серйозний інтелектуальний капітал. В Україні є набагато більше талантів, ніж зазвичай на ринках, що розвиваються. Це визнали учасники КМЕФ-2018. Вони також поділилися своїми міркуваннями, як його застосовувати для розвитку економіки. Один з організаторів Форуму Василь Хмельницький говорив про необхідність зміни ментальності. Він переконаний, що в сучасних умовах треба вміти приймати рішення за три хвилини, а не за три години.

Для Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького ці теми особливо цікаві, адже підготовка фахівців відповідно до потреб роботодавців — один із пріоритетних напрямів роботи в університеті. Згідно з концепцією дуальної освіти, яка запроваджується в Україні, керівництво університету проводить зустрічі з представниками бізнесу, підписує угоди, коригує освітні програми.

— Сьогодні фахівця треба навчити мислити, орієнтуватися в ситуації, використовувати весь масив інформації, яка доступна сучасній людині. Важливо також виховувати корпоративний дух, уміння працювати в команді, адже зараз на ринку переважає командна гра. Про все це говорили спікери Форуму, кожен із яких є успішним підприємцем та готовий поділитися безцінним досвідом. І їхній досвід активно застосовуватимемо в повсякденній роботі, — розповів Олександр Володимирович.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького