bgb
 
 
 
 
 

Відвіданням Київського Національного музею медицини України доповнилося вивчення предмета «Історія медицини та доказова медицина» на першому курсі ННЦ «Медичний інститут» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Студентка Валерія Двоєнко та доцентка кафедри фундаментальної медицини Надія Сисоєнко побували у залах музею. Унікальні експонати музею, експозиції та панорами, які відтворюють знакові події та діяльність відомих особистостей, лікарів і вчених в галузі медицини, дозволяють відчути і осмислити розвиток медицини в історії людства та України.

Музей, який був відкритий у статусі Національного в 1982 році, також має свою цікаву історію. Започаткований ще в 70-х роках минулого століття відомим вченим, завідувачем кафедри соціальної медицини і організації охорони здоров'я академіком Олександром Грандо в історичному приміщенні Київського медичного інституту. 

У ХІХ столітті в приміщеннях будівлі розміщувалися кафедри медичного факультету Київського університету та анатомічний театр, де вивчали анатомію майбутні лікарі.

ННЦ «Медичний інститут»