Відкриття молодіжного простору «ЧНУ-хаб» для студентів відбулося в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Подія слугує черговим підтвердженням політики студентоцентризму в університеті та орієнтації на сучасні технології успішних закордонних вишів. 

Ректор Олександр Черевко зазначив, що одна з найважливіших умов навчання — це наявність продуманого, обладнаного, комфортного місця, де студенти зможуть і відпочити, і продуктивно попрацювати:

— Радий, що нам вдалося створити простір, про який мріяв кожен студент. Хаб орієнтований на покращення та урізноманітнення навчального процесу, створений для цікавого й комфортного проведення вільного часу між парами з одногрупниками, для неформальних зустрічей, різних зборів, засідань. У цілому молодіжний простір сприятиме студентському розвитку в різних сферах.

Голова студентської ради ЧНУ Мар'яна Кусяка подякувала ректору за створення хабу:

— Я впевнена, що «ЧНУ-хаб» стане місцем пошуку однодумців та відкриття можливостей для саморозвитку, продукування інноваційних ідей щодо реформування студентського життя. Ми раді, бо тепер це робити набагато приємніше. Круто, коли керівництво університету враховує інтереси студентів і дбає про наш комфорт. Тепер у затишній кімнаті у зручних кріслах-мішках на перервах ми зможемо прочитати книгу чи переглянути фільм, підготуватися до пар з усіма потрібними умовами та вільним доступом до інтернету. 

Згодом молодь презентувала відеозвіт діяльності студради за минулий рік, у якому висвітлили всі найважливіші проєкти, флешмоби, акції тощо.

Захід закінчився чаюванням студентів із ректором, приємним спілкуванням та обговоренням планів на майбутнє в невимушеній атмосфері, спільним фото та зніманням нових тік токів для сторінки ЧНУ. Їх можна переглянути тут — підписуйся!

Варто зауважити, що дизайн-проєкт розробили викладачка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Дар'я Соколенко і магістрантка Ілона Хован. Студенти магістратури Мар'яна Машкаринець, Руслана Бачуріна, Надія Коломієць, Аліна Тарнавська розробили та виконали розпис стіни для студентського хабу.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького