Уперше в новітній історії університету дипломи бакалаврам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вручила Міністр освіти і науки України.

Випуск святкували студенти навчально-наукового інституту природничих та аграрних наук. Цього року 85 молодих людей отримали дипломи про вищу освіту, із них 6 — із відзнакою.

Радість із ними розділили Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, тимчасово виконуючий обов’язки голови Черкаської облдержадміністрації Тарас Висоцький, начальник департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський, ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко, вся університетська родина, а також батьки й друзі випускників.

— Для мене велика честь привітати вас із цією подією. Адже я за першою освітою біохімік і мріяла стати науковцем. Проте життєві обставини склалися так, що довелося піти в найближчу школу вихователем групи продовженого дня. Вже потім я стала вчителем, директором школи, одним із фундаторів системи ЗНО в Україні, а нині — міністром. Тож раджу вам усім ніколи не пасувати перед труднощами і не впадати в розпач, — звернулася до випускників Лілія Гриневич. Вона наголосила, що природнича освіта допоможе молодим людям, у якій би сфері вони не працювали. За переконанням міністра, саме від випускників залежить, як вони реалізують свою освіту.

— Ви пройшли один важливий рубіж. Бажаю вам успіху в подоланні всіх інших рубежів. І пишайтеся тим, що отримали вищу освіту в університеті, який гідно працює, розвивається і є знаним як в Україні, так і за кордоном.

Ніколи не зупинятися на досягнутому побажав ректор Олександр Черевко:

—    Чотири роки навчання стали періодом вашого розвитку, професійного та особистісного зростання. Більшість із вас вже мають роботу і зарекомендували себе як кваліфіковані фахівці. Бажаю вам успіхів у подальшому житті, самовдосконалення та нових досягнень.

Особливо хвилюючим стало вручення міністром та ректором омріяних дипломів.

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ