Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького у «День відкритих дверей» побували в Придніпровському районному суді м. Черкаси.

Мета заходу — популяризація, підвищення прозорості та загального рівня правової культури громадян, а також побудова правового діалогу між судовою владою та суспільством.

У межах зустрічі суддя-спікер В’ячеслав Піковський розповів молоді про історію створення, становлення та розвитку суду, роз’яснив порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам’ятати під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді, а також зазначив, що проведення таких заходів впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.

Крім того, найцікавішим для майбутніх юристів заходом зустрічі стало відвідання судового засідання з розгляду кримінальної справи.

Після засідання вони мали нагоду безпосередньо поспілкуватися із суддею, адвокатом та прокурором, поставити питання, які виникали під час слухання справи.

Для гостей суду було проведено екскурсію до архіву, де була продемонстрована найстаріша справа, яка знаходиться на зберіганні в архівосховищі суду, та містить у собі документи, найстарші з яких датовані 1944 роком.

Наприкінці зустрічі відбулася загальна фотосесія на згадку про зустріч. Навіть оголошення повітряних тривог не вплинули на бажання юних гостей зустрітися знов.