bgb
 
 
 
 
 

Масштабний мовний форум відбувся в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

ІV Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми мовної особистості: лінгвістика та лінгводидактика» проводилася на базі навчально-наукового інституту іноземних мов кафедрою російської мови, зарубіжної літератури та методики навчання. Співорганізатором конференції є Київський національний лінгвістичний університет. На конференції його представляла делегація науковців.

Вітаючи від імені ректора гостей конференції, проректор з виховної роботи та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк розповіла про Черкаський національний університет. За її словами, колектив готується до сторіччя, має вагомі досягнення й амбітні плани.

Студентів навчають 75 докторів наук, професорів, 324 кандидати наук, доценти. Завдяки їхній роботі зростають рейтинги університету. Збільшується кількість студентів, і до сторіччя очікується збільшити студентський контингент до 10000 осіб.

Галина Миколаївна наголосила, що лінгвістична наука в Черкаському університеті має давню традицію. Тут довгий час працювали знані вчені Михайло Жовтобрюх, Іван Яценко, Ганна Передерій, Ганна Смолянінова, Фаїна Береговська, Тетяна Туліна, Мирон Борецький та багато інших. Наукова школа мовознавців, які викладали тут упродовж десятиліть, знана в усій Україні. На підручниках їх авторства виросло не одне покоління філологів.

Нині окрасою університет є відомі науковці Світлана Жаботинська, Олена Селіванова, Олександр Киченко, Микола Калько, Ганна Мартинова, Людмила Шитик та інші мовознавці.

Серед цих постатей — і доктор філологічних наук, професор Валентина Павлівна Мусієнко. У Черкаському університеті вона пройшла шлях від асистента до професора, а нині очолює кафедру в Київському національному лінгвістичному університеті.

За її внесок у науку, а також у розвиток Черкаського національного університету за дорученням ректора Галина Гаврилюк вручила їй «Почесну відзнаку ректора».

Валентина Павлівна як модератор пленарного засідання конференції поділилася спогадами про роботу в Черкаському національному. Подякувала також нинішнім колегам, які відіграють важливу роль в її науковій роботі. Представник ректорату Київського національного лінгвістичного університету Олена Шевчук висловила вдячність черкаським колегам за співпрацю — за спільні проекти, наукові конференції, видання підручників і викладання.

Свої вітання колегам надіслали й учасники конференції із-за кордону.

Упродовж двох днів роботи конференції її учасники обговорили важливі й актуальні проблеми сучасної мовної особистості. Детальніше про роботу конференції читайте згодом.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького