З нагоди Всесвітнього дня боротьби з онкологічною патологією професорка кафедри фундаментальної медицини Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, докторка медичних наук Ольга Палійчук взяла участь у роботі Київської міської науково-практичній конференції «Рак шийки матки — проблема сучасності. Менеджмент патології шийки матки UACCP. Тактика, вчимося на помилках».

Як зазначила Ольга Володимирівна, «якраз напередодні Word Cancer Day, саме 3 лютого 2022 року, на запрошення адміністрації Київського міського клінічного онкологічного центру, вже вкотре з 2017 року (хоча і з перервою на час карантинних  обмежень) виступила з доповіддю на офлайн науково-практичній конференції для лікарів акушерів-гінекологів  Києва. Її щорічно організовує колектив онкоцентру спільно з кафедрою онкології Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця.

Враховуючи завершення  у січні 2022 року Всесвітнього місяця підвищення обізнаності з питань проблеми раку шийки матки жіночого населення різних країн та сумну статистику високих показників захворюваності, смертності молодих жінок репродуктивного віку від злоякісних пухлин, логічною є тема конференції.

У своїй відповіді інформативно представила системну роботу нашого колективу експертів UACCP (Українська асоціація кольпоскопії та цервікальної патології), починаючи з 2017 року. Розповіла про сучасні підходи Word Health Organization до впровадження програм попередження раку шийки матки. Зокрема, про широке охоплення профілактичною вакцинацією від вірусу папіломи людини і про переваги первинного ВПЛ скринінгу, а також про можливості використання з цією метою тестів для самозабору. Збережемо життя жінок для їхніх родин разом!»

ННЦ «Медичний інститут»