Зустріч кандидата на посаду ректора Олександра Черевка зі студентами відбулася в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

В. о. ректора ЧНУ підсумував результати, яких досяг колектив Черкаського національного за його керівництва, а також презентував програму на наступні п’ять років.

— За ці 5 років ми багато чого досягли. Зараз Черкаський національний — лідер у сфері освіти на Черкащині. Ми посідаємо провідні місця в загальноукраїнських рейтингах. Щороку до ЧНУ вступає понад 2000 студентів завдяки спільній праці нашого колективу, працівників та студентів-активістів. І це дає нам сили й можливість розвиватися. Нині наше завдання — зробити все можливе, щоб відповідати запитам ринку праці, теперішнім і на перспективу, — зазначив Олександр Черевко.

За його словами, аби університет і далі розвивався, слід забезпечити якісну підготовку фахівців, умотивованих до самоосвіти і розвитку особистісних здібностей; створити умови для проведення науково-дослідної та інноваційної діяльності на рівні дослідницького університету; активно позиціювати університет у міжнародному та національному освітньому просторі, науковій сфері, суспільному житті; підтримувати і розвивати корпоративні традиції; гармонізувати управлінські структури й процеси.
Також кандидат на посаду ректора додав, що попри вагомі результати, він розуміє, скільки ще завдань стоїть перед ректором і колективом університету:

— Я не хочу, щоб ви думали, що я ношу рожеві окуляри. Я можу говорити і про результати, і про наші недоліки. На жаль, зараз «за бортом бюджету» знаходяться гуртожитки, і не тільки в нас, а й у країні в цілому. Якщо наступна каденція відбудеться, я зосереджу сили на цій та інших незавершених проблемах, — промовив ректор.

Також Олександр Черевко презентував декілька планів, які будуть реалізовуватися безпосередньо для розвитку й комфорту студентів. Це й створення зони для відпочинку — студентського хабу, і проведення кіберспортивних турнірів на базі ЧНУ тощо.

— Студентські роки — найкращі. Я постараюся зробити все можливе, аби наші студенти в юному віці змогли розвинути всі свої амбіції та відчували себе зручно й затишно в університеті, — зазначив в. о. ректора.

Під час зустрічі студенти поставили декілька запитань кандидату. Виборці погодилися з запропонованою програмою кандидата.

Нагадаємо, вибори ректора в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбудуться 24 вересня в НК № 1 з 9:00 до 15:00.

Довідково. Відповідно до статті 42 ЗУ «Про вищу освіту», керівника кожного університету, незалежно від форми власності, обирають на прямих виборах шляхом таємного голосування. Право голосу мають усі штатні наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, обрані представники від співробітників та обрані представники від студентів. Не менш 75% серед виборців повинні бути викладачі, не менше, ніж 15% — студенти і не більше 10% — співробітники, що не належать до категорії наукових, науково-педагогічних та педагогічних працівників. Переможець повинен отримати 50% + 1 голос.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького