Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, як і  кожен із 10 партнерів проєкту DESTIN «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність і професіоналізм», отримала сучасне обладнання: два комп’ютери з ліцензійними програмами, телекамеру зі штативом, спеціальне світло, мікрофони, навушники, карти пам’яті, настільний БФП, стаціонарний комп’ютер All in one Apple (моноблок).

Тож тепер студенти спеціальності «Журналістика» можуть удосконалювати свої навички роботи в телевізійній студії.

"Отримання техніки – важливе підсилення для роботи студентського телебачення ЧНУ. Наші комп’ютери та камери потребували оновлення. Особливо цінний відеопакет: відеокамера Panasonic, відеоштатив, мікрофон та ауідосистема Sennheiser. Потужні комп’ютери з ліцензійним програмним забезпеченням від Adobe Creative Cloud дають можливість працювати над створенням та обробленням різних типів контенту. Так, ми використовуємо програми Adobe Premiere та Adobe After Effects для монтажу відео, Adobe Audition – для роботи з аудіо (для студентського радіо); Adobe Photoshop – для оброблення фото тощо", – зауважує старша викладачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ, адміністратор проєкту DESTIN Світлана Коваль.

Нагадаємо, що кафедра журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ із 2018 року буре участь у проєкті Erasmus+ KA2 «DESTIN. Journalism Education for Democracy in Ukraine: Developing Standards, Integrity and Professionalism». Його мета – удосконалення журналістської освіти в Україні, її наближення до західноєвропейських стандартів.

Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій