Уже два роки в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького навчається уродженець Гани Прінс Габінг Твум. У навчальному закладі вищої освіти студент вивчає міжнародне право. А нещодавно під час зустрічі директора Українського державного центру міжнародної освіти МОНУ  з іноземними студентами ЧНУ Прінс отримав офіційний документ, що він є офіційним представником Черкаського національного за кордоном.

Детальніше про враження іноземного студента від навчання в ЧНУ, про друзів в Україні читайте в інтерв'ю «Інфомосту».

– Чому ти вирішив навчатися в нашій країні?

– Це важко пояснити. Я хотів навчатися у тій країні, де не розмовляють англійською, французькою, італійською, грецькою, тому що я знаю ці мови. Спочатку планував поїхати в Росію, але в мене багато друзів в Україні. Вони навчаються в Івано-Франківську та Черкасах, тож порадили приїхати сюди, бо знають, що я дуже люблю вивчати нові мови. Саме тут я можу вивчити українську та російську одночасно.

– Чи подобається тобі навчатися в ЧНУ? Чому?

– Мені подобаються ваші традиції та культура. Раніше я навчався в коледжі, але там було не так цікаво. Африка й Україна дуже різні. У вас пишаються своєю національністю, постійно збагачують культуру. Наприклад, у вас є національна страва, одяг та державна мова, крім того, у кожній області свої звичаї. А в нас такого немає. У Гані рідна мова – ашанті, але офіційна англійська. Навіть навчання в школі - англійською. А у вас - рідною мовою. І ще дуже цікаво говорити «суржиком» – це для мене ще не зовсім зрозуміле.

– Як до тебе ставляться викладачі та одногрупники?

– Усе дуже класно. На заняттях ми говоримо англійською, тому що я не досконало знаю українську мову і мені досить важко сприймати новий матеріал. Викладачі нам допомагають. З одногрупниками стосунки також склалися, бо розуміємо одне одного.

– А як ти ставишся до українців?

– У мене дуже багато друзів-українців, бо я люблю знайомитися, спілкуватися. Я хочу дізнатися про вас більше, бо у вас красива країна та мова.

– Чи плануєш ти залишитися в Україні?

– Усе можливо. Мені тут подобається.