Сесія у розпалі, попри святковий настрій, студентам потрібно виконувати завдання, складати екзамени. Ми вирішили допомогти студентам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, тому поспілкувалися з різними викладачами на тему сесії.

Науковці дали рекомендації щодо відмінного складання їхніх дисциплін, розповіли, що їх дратує у студентах, а що, навпаки, дуже подобається. Щоб отримати цінні знання, які безперечно допоможуть пройти випробування під назвою «сесія» без нервів і перескладань, отримати шматочок позитиву у вигляді щирих побажань від викладачів, — читайте матеріали рубрики «Готуємося до сесії: як отримати "відмінно"».

Свої «секрети» розкриває викладач ННІ природничих та аграрних наук Сергій Дерій — кандидат біологічних наук, доцент кафедри біології, екології та агротехнологій.

Студенти говорять, що Сергій Іванович дуже веселий. За словами науковця, викладач має бути добрим, строгим, справедливим і вимогливим.

«Ці якості мають бути поєднані!»

Доцент викладає дисципліни, пов'язані з генетикою та методикою викладання біології, екології тощо.

«Генетика є найскладнішою для сприймання студентів, адже в ній поєднується біологія з вищою математикою».

Рекомендації, як отримати «відмінно» в Сергія Дерія:

1. Знати фактичний матеріал та вміти встановлювати причинно-наслідкові зв'язки.

2. Розуміти, де на практиці можна реалізувати вивчене.

3. Творчо підходити до навчання.

«Зараз студенти не аналізують в більшості випадків, а просто відтворюють навчальний матеріал. Якщо придумати щось своє на основі вивченого зі збереженням законів логіки, точно отримаєте хорошу оцінку. Особливо це стосується дисциплін з методики»

Обережно! Викладача дратує наглість, вимагання чогось більшого, ніж людина того варта, а також — списування. 

Побажання від викладача:

«Вчіть фактичний матеріал, намагайтеся знайти якісь творчі нестандартні підходи, встановлюйте причинно-наслідкові зв'язки. Чому в жирафа довга шия? Бо він тягся до дерева? Тоді це незадовільна відповідь. Якщо поясните правильно, тоді буде хороша. Розуміти причину і наслідок — головне»