Сесія у розпалі, нервова система студентів — на межі зриву, а викладачі продовжують незворушно гнути свою лінію, вимагаючи від них виконання навчальних програм.

Ми вирішили допомогти студентам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, тому поспілкувалися з різними викладачами на тему сесії. Науковці дали рекомендації щодо відмінного складання їхніх дисциплін, розповіли, що їх дратує у студентах, а що, навпаки, дуже подобається.

Щоб дізнатися про те, що допоможе гідно пройти випробування під назвою «сесія», отримати шматочок позитиву у вигляді щирих побажань від викладачів, — читайте матеріали рубрики ЧНУ «Готуємося до сесії: як отримати відмінно».

Свої «секрети» розкриває кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри російської мови, зарубіжної літератури та методики навчання ННІ іноземних мов Людмила Кулєшова.

До кожної дисципліни треба ставитися як до складної, — її принцип у викладацькій роботі.

Попри великий стаж педагогічної діяльності, пам’ятає більшість своїх студентів, незалежно від їхньої успішності чи оригінальності. Тим більше, що в неї на іспитах вони особливо не креативлять, принаймні, вона таких випадків не пригадує.

Людмила Кулєшова не знає і ніколи сама не використовувала магічних ритуалів для успішного складання сесії, але планує розширити свій кругозір і таки дізнатися у студентів, що ж вони таке роблять, щоб їм пощастило на іспитах. Попри це, не вірить ні в що, крім систематичної та ґрунтовної підготовки.

Рекомендації, як отримати «відмінно» у Людмили Кулєшової:

Набирати необхідну кількість балів протягом семестру.
Якщо щось не зрозуміло, обов’язково відвідувати консультації.

Пам’ятайте: Людмила Миколаївна так давно працює, що з гумором і розумінням ставиться до будь-якої поведінки студенів. Проте піти на поблажки може хіба що для тих, хто має проблеми зі здоров’ям.

Важливо: Викладачка завжди дає студентам шанс покращити свою оцінку.

Що ж, попереджений — значить озброєний, тож бажаємо студентам успіху!


Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького