Партнер Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького з Великої Британії Чарльз Кормек, голова «Cormack Consultancy Group», надіслав лист підтримки.

Добрий день!

Сподіваюсь, що ви все ще у безпеці. Новини, які надходять з України, по-справжньому жахливі, і я дякую вам за вашу хоробрість і відвагу. Ми працювали над деякими ініціативами, і мені б хотілось поділитись інформацією про них.

Оснащення: Ми вирішили підтримати та співпрацювати з литовською НДО «Blue Yellow» https://www.blue-yellow.lt/en/ , яка підтримує українську армію з 2014 року. Організація вирішила зосередити свою увагу на допомозі військам територіальної оборони і вже зібрала 10 мільйонів євро. Ми проведемо збір коштів, а організація намагатиметься задовольнити прохання наших друзів із різних університетів про оснащення. Ми налагоджуємо схоже партнерство з іншою недержавною організацією, яка розташована в Румунії, для передачі медичних препаратів та приладдя в Україну.

Підтримка вчених: ми здійснили зустріч з британською організацією «Cara». Вони у змозі допомогти вченим, які перебувають у небезпеці та бажають працювати у Сполученому Королівстві. Вони зможуть допомогти знайти роботу, отримати візу тощо. Якщо вас це зацікавило, будь ласка, відвідайте сайт

Якщо бажаєте отримати підтримку, натисніть на «get support». Якщо необхідна детальніша інформація, будь ласка, напишіть повідомлення на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Також ми зараз у процесі переговорів з університетами країн Балтії, університетами Польщі та Ірландії щодо працевлаштування науковців. Ми пізніше повідомимо вас про результати.

Стипендії та допомога студентам: ми разом з університетами розробляємо базу стипендіальних програм та можливостей допомоги, які будуть доступні студентам. Нам вже надійшли пропозиції від США, Сполученого Королівства та Ірландії. Тому, якщо у вас є студенти, яким буде необхідна допомога, ми зробимо все можливе.

Англійська мова: ми забезпечуємо онлайн курси з англійської мови (для підготовки до іспиту Ielts тощо) від британської компанії «Really English». Ми володіємо необмеженою кількістю ліцензій на курси, які ми можемо надати вашому університету. Тому якщо ви бажаєте отримати доступ до них, будь ласка, повідомте нас, і ми його надамо. Ми не будемо стягувати за це плату, це безкоштовно.

Розголос: ми наполегливо працюємо над тим, щоб люди по-справжньому зрозуміли жахливу ситуацію, яка зараз склалася. Зокрема, ми публікуємо статті про неї у пресі. Вчора було опубліковано цю статтю 

Якщо ви чи ваші колеги будуть готові поговорити з британською чи американською пресою, будь ласка, повідомте нас.

Ми готові підтримати Вас. Якщо ми зможемо хоч якось допомогти вам, вашим колегам чи студентам, будь ласка, повідомте нас. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною.

Слава Україні, смерть ворогам,

Чарльз

 

PS також ми спонукаємо британські університети розірвати усі зв’язки з Росією. Будь ласка, перегляньте повідомлення від Університету Ґліндур (Рексем, Уельс). Ми переконуємо й інші університети!

 

Офіційна заява Проректора

Без жодних сумнівів, ви усвідомлюєте ситуацію, яка склалася в Україні та знаєте про постійні збройні атаки з боку Росії, які стають все більш насильницькими. Для нас як частини університетської громади важливо дати зрозуміти усім, що це насилля — неприйнятне. Тому наш університет припиняє усі наукові зв’язки з Росією на невизначений термін.

Просимо також ознайомитися нижче з позицією, яку ми повністю підтримуємо.

 

Публічна заява «Universities UK» (від 28 лютого 2022 року)

«Жахливе рішення російського уряду щодо вторгнення в Україну і наслідки цих дій вплинуть на багатьох людей у громаді вищої освіти, зокрема (але не виключно) на українських та російських студентів і викладачів в Сполученому Королівстві, а також на британських студентів і викладачів в Україні й Росії. Ми разом з університетами, які є членами органу, та британським урядом невідкладно працюємо над виявленням та вирішенням проблем усіх тих, на кого вплинула ця ситуація.

Наразі ми зосереджуємо свою увагу на виявленні тих сфер, де студенти та викладачі, на яких вплинула ця ситуація, потребують допомоги включно з фінансовою сферою. Ми разом із британськими університетами та урядом працюємо над забезпеченням своєчасної підтримки та порад студентам і викладачам, які зараз перебувають в Україні та Росії.

Хоум-офіс підтвердив, що українцям, які працюють, навчаються чи перебувають у Сполученому Королівстві за туристичною візою, буде продовжено термін дії віз або змінено категорію візи. Ми віримо, що Сполучене Королівство буде гостинним місцем для біженців серед науковців та студентів. Ми продовжуємо співпрацю з Хоум-офіс у подальших діях щодо віз та питань імміграції, які можуть постати з продовженням ситуації».

Професор Марія Гінфелар та Максін Пенлінґтон, голова Ради директорів

Чарльз Кормек

Голова / Cormack Consultancy Group / Retinent

Тел.: (+44) 07710 428697

E: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  Вебсайт: consultcormack.com

E: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.   Вебсайт: retinent.org