В умовах продовження особливого періоду та обмежень, які пов’язані з карантином, керівництво Збройних Сил України та Генерального штабу Збройних Сил України здійснює заходи щодо нарощування підготовленого ресурсу офіцерського складу запасу.

Адже його можна буде використати під час мобілізації та покриття некомплекту первинних посад офіцерського складу у військових частинах Збройних Сил України, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За поданням Генерального штабу Збройних Сил України Міністром оборони України видано наказ (по особовому складу) про присвоєння громадянам України, які завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу, первинного військового звання «молодший лейтенант запасу».

Зазначеним наказом первинне офіцерське звання отримали понад 1300 слухачів кафедр військової підготовки, серед яких і студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Керівництво Збройних Сил України вітає офіцерів та прагне подальшої співпраці задля розвитку Українського війська. 

Також особовий склад Генерального штабу Збройних сил України щиро вітає ЧНУ із приводу такої важливої події. І висловлює слова подяки за співпрацю у справі розвитку  Збройних Сил України, виховання молоді та якісного проведення військової підготовки громадян.

У Генеральному штабі Збройних Сил України продовжується робота щодо опрацювання наступних проєктів наказів про присвоєння первинних офіцерських звань у запасі випускникам інших кафедр військової підготовки.

 

 Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького