Доцентка кафедри української літератури й компаративістики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, поетеса, літературознавиця Ганна Клименко-Синьоок стала лауреаткою Всеукраїнської літературної премії  Данила Кононенка  за збірку «Меседжі кави й каменю», до якої увійшли поезії карантинного та воєнного періодів.

Про це йдеться на сайті Кам’янської міської ради. Конкурсна комісія визнала її збірку найкращою серед претендентів на отримання премії.  Диплом та грошову винагороду переможниці вручили заступник міського голови Олександр Потапенко та міський голова Володимир Тірон. Нагородження лауреатів відбулося в стінах музею історико-культурного заповідника.

— Я наразі дякую усім причетним за високу оцінку моєї творчості, зокрема збірки «Меседжі кави й каменю», й за літературно-мистецьке дійство в Кам'янці, за урочисте нагородження як лавреатки цьогорічної Всеукраїнської літературної премії імені Данила Кононенка, — поділилася враженнями Ганна Клименко-Синьоок після вручення нагороди. — Дивовижна атмосфера, коли зала музею заповнена різними людьми, але вчувається особлива синергія... Це диво, це наша сила і наша перемога... Бодай маленька, але все ж реальна перемога... І вона, вірю, є преамбулою до Перемоги великої —  спільної УКРАЇНСЬКОЇ!