Підсумки щорічної наукової практики фізиків-магістрантів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького підбито в онлайн-режимі.

Упродовж шести тижнів студенти проводили реальні наукові дослідження в лабораторіях університетського центру фізико-хімічних досліджень ЧНУ та теоретичні розрахунки в лабораторії моделювання процесів у твердих тілах. Зокрема, були проведені електронно-мікроскопічні та металографічні дослідження особливостей сплавів із поверхневим гартуванням, підготовлено мас-спектрометрію природних газів, проведено за оригінальною методикою калібрування детектора діоксиду карбону.

Про це інформує директор Центру Ярослав Король.

— Майбутні науковці отримали важливий досвід роботи з сучасним науковим обладнанням, навички аналізу результатів дослідження та відчули смак пізнання. Слід зазначити, що безпосередня участь студентів у науковій діяльності є одним із найважливіших компонентів навчального процесу. Тому, зокрема, на кафедрах фізики, хімії і наноматеріалів та в навчально-науковому центрі фізико-хімічних досліджень значна увага приділяється оснащенню лабораторій, гарантуючи високий рівень досліджень і високу якість підготовки кваліфікованих спеціалістів, — розповів Ярослав Дмитрович.

Навчально-науковий центр фізико-хімічних досліджень