Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького отримали сертифікати «Екскурсовод. Керівник туристичних груп».

З цією подією їх привітав директор ННІ економіки і права Василь Андрусяк, завідувачка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Станіслава Пасєка, директор наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Григорій Голиш, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, керівник і організатор курсів, директор науково-методичного Центру туризмології та екскурсознавства Олена Костюкова, а також настоятель храму святих рівноапостольних Кирила й Мефодія протоіерей Андрій Шиманович.

— Це вже 7 випускна група, яка упродовж останніх років отримала сертифікати екскурсоводів. Зауважу, що разом із цим документом ви одержали неоціненні знання про історично-туристичну потенціал Черкащини. Переконаний, що ви зможете розвивати туристичну галузь не лише нашої області, а й усієї України загалом, — зауважив Василь Андрусяк.

Цьогоріч сертифікати вручили студентам навчально-наукових інститутів економіки і права, природничих наук, української філології та соціальних комунікацій, а також вчителям місцевих шкіл. Тонкощам професії екскурсовода їх навчали представники турагенцій, викладачі-історики розповідали про історичні пам’ятки, природничники — про флору і фауну Черкащини, психологи — про психологічний клімат у туристичній групі. Майбутні екскурсоводи їздили Черкащиною, вивчали туристичну карту обласного центру, розробляли власні екскурсії та презентації.

Про необхідність таких курсів висловилася Олена Костюкова, зазначивши, що їх ініціював і постійно підтримує ректор Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Олександр Черевко. За словами Олени Миколаївни, ректор свою велику любов до рідної землі втілив у низці історико-культурних програм, а нині дбає, щоб її передавали студентам». Також особливу подяку за організаторську співпрацю вона висловила народній артистці України Лідії Зайнчківській.

Випускники-екскурсоводи подякували викладачам та наставникам за отримані знання, прищеплення любові до рідного краю та реалізацію власних задумів.

Вручення документів відбувалося у святковій атмосфері за участі студентів. Художні вітання фахівці туристичної галузі приймали від відомого тріо «Вербена» та учениці Черкаської музичної школи №3 Надії Кічули.

View the embedded image gallery online at:
https://cdu.edu.ua/news/ekskursovodi.html#sigProId58e66c133b

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького