Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького є науковим куратором Національного природного парку «Холодний Яр». У межах співпраці між закладами 28 вересня викладачі та студенти ННІ природничих та аграрних наук  провели захід з нагоди  Міжнародних днів спостережень за мігруючими птахами, який традиційно проводиться наприкінці вересня — на початку жовтня.

До НПП «Холодний Яр» завітали учні та вчителі Медведівської та Головківської шкіл, які мешкають поблизу національного природного парку. Орнітолог, директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк розповів учням про важливість вивчення та охорони птахів. Студентки-біологи та екологи Вероніка Богдан, Єлизавета Савісько та Олександра Пастушенко представили учням найпоширеніших птахів нашої місцевості та навели цікаві факти про них. Для учасників заходу було проведено екскурсію, під час якої учні вчилися розпізнавати птахів та спостерігали за їхньою міграцією.

Наприкінці було проведено вікторину, учасники отримали символічні призи та подарунки. Такі акції дозволяють підвищувати рівень екологічної обізнаності учнів та сприяють формуванню екологічного світогляду.

 

ННІ природничих та аграрних наук