Традиційно уже VIIIміський конкурс «Екологічна казка» зібрав черкаських школярів на свято до Всесвітнього дня води 22 березня в актовій залі ЦДЮТ, щоб дізнатися імена переможців. Найталановитіші з-поміж учасників отримали подарунки й від партнера конкурсу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Цього року від університету найталановитіших любителів природи нагороджували призами ННІ природничих наук, кафедра журналістики, реклами та PR-технологій, літературна студія « Поетична вітальна Ганни Синьоок» та Арт-студії книготерапії «Art_book» від кафедри літератури та компаративістики, а також буккросинг-клубу «Freebook».

Учні черкаських шкіл віком 7–12 років змагалися в написанні казок та виготовленні книжок-саморобок на екологічну тематику. Старшокласники ж знімали відео на тему «Економимо воду – зберігаємо водойми».

– На розгляд журі було подано 82 роботи, – розповідає засновниця конкурсу, керівник гуртка «Юні кореспонденти» Надія Чередник. – Із кожним роком для членів журі стає все складніше вибирати найкращих, адже рівень робіт зростає. Звичайно, є багато дітей, яких хочеться відзначити.

Книги та сертифікати від Черкаського національного вручили талановитим черкаським дітлахам начальник відділу виховної роботи університету та керівник буккросинг-клубу Людмила Солодка і заступник директора ННІ природничих наук із наукової роботи Олександр Ілюха.

–  Юні переможці отримали книги та подарунки, а також матимуть змогу ближче познайомитися з навчанням у Черкаському національному, – розповіла член журі конкурсу Людмила Солодка, – відвідати телестудію студентського телебачення, стати гостями літературної студії «Поетична вітальна Ганни Синьоок» та поїхати на екскурсію до лісового масиву «Холодний Яр» під час масового цвітіння підсніжників.

Бажаємо школярам успіхів та подальших перемог.

View the embedded image gallery online at:
https://cdu.edu.ua/news/ekokazka.html#sigProId7ae888dd43

Наталія Напорко, 1-Р ННІ УФСК

Відео: Марина Сухенко, 4-Р ННІ УФСК