Олена Кульбашна, директорка «юридичної клініки», що діє при Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького,  розповіла про деталі «кредитних канікул» у відеосюжеті «UA: Черкаси». 

Експертка роз'яснила, чим «кредитні канікули» можуть допомогти під час карантину:

— По-перше, якщо в людини у період карантину закінчився строк дії строк кредитування і вона не встигла повернути кредит — строк подовжується на весь час карантину. По-друге, якщо людина відсотки не сплатила, сплата їх також призупиняється на весь час карантину. Кредитна установа не має права в жодному разі змінювати відсоток кредиту. Кредитна установа не має права нараховувати пеню, штрафи.

Олена Кульбашна додала, що після завершення карантину кредит потрібно буде виплатити.

Детальніше — у відеосюжеті «UA: Черкаси»:

Нагадаємо, що в Черкаському національному університеті діє «Юридична клініка», де студенти можуть отримати практичний досвід роботи, а відвідувачі — кваліфіковану і безоплатну правову допомогу. Установа є членом Асоціації юридичних клінік України. Вона співпрацює з Черкаським місцевим центром із надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Прийом громадян із надання безоплатної правової допомоги проводиться за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 81, корпус №1, кабінет №123. Кожного вівторка та четверга з 9:00 до 12:00 та з 14:00 до 17:00 протягом навчального року. У період канікул, сесії  та під час карантину «Юридична клініка» працює дистанційно. Консультацію отримати можна за телефонами: 096-940-45-29 (Кульбашна Олена Анатоліївна, директорка «Юридичної клініки») та 063-534-42-50 (Ірина Дементьєва). 


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького