У межах відзначення 100-річчя вперше ЧНУ провів зустріч випускників усіх поколінь 9 жовтня.

На свято прибули ті, хто колись розділив частинку свого життя з Черкаським національним. Юні, зрілого і поважного віку, але молоді душею, вони з усіх куточків області й України прибули на побачення з рідною alma mater, зі своїми викладачами. Їх зустрічали з широкими обіймами, сувенірами і піснями. Хтось влаштував футбольний матч, хтось — справжнє шоу, а хтось — душевний день спогадів.

Випускниця 2017-го року Анна Рудь поділилася враженнями:

— На зустрічі були присутні випускники різних років, і це зробило захід по-справжньому цікавим, наповненим атмосферними історіями про юність. Було затишно й «по-сімейному». Найбільше вразила присутня на зустрічі випускниця 1958-го року, яка надихнула своїм оптимізмом та активністю. 

Уже другий день стрічка у фейсбуку переповнена світлинами із зустрічей випускників ЧНУ всіх поколінь.

— Сподіваюся, що було пам’ятно і зворушливо. Бажаю тим, для кого ЧНУ став стартом у житті, зберігати той стан душі, який був у студентські роки! — підсумував ректор Олександр Черевко.

Особливо зворушливо й те, що сторіччя святкували не лише в стінах ЧНУ. Випускники філологічного факультету з усіх куточків України адресували рідному ЗВО свої відеопривітання. А студенти з Туркменістану, які у 1980-х роках навчалися на окремому відділенні філологічного факультету, влаштували зустріч випускників за тисячі кілометрів від України. Запрошуємо переглянути відео:

Душа ЧНУ — це його студенти, разом з якими він дорослішав і набирався мудрості. Тепер йому 100 років! І ми дякуємо всім, хто розділив цю радісну мить, яка ще одним світлим спомином залишиться у серці.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького