У зв’язку з розгортанням повномасштабної війни на території України, іноземні партнери Міністерства освіти і науки пропонують інструменти підтримки для українських вчених, інноваторів і дослідників. 

Швейцарський національний науковий фонд (SNSF) пропонує низку можливостей для проведення досліджень на базі Університету прикладних наук місті Берн:

— фахівцям галузі права взяти участь у проєкті «Цифрові інновації в галузі охорони здоров’я». Опис програми — за посиланням. Команда проєкту вивчає правову базу впровадження цифрових інновацій у сфері охорони здоров’я в різних країнах і розробляє пропозиції змін до законодавства Швейцарії. Контактна особа — Даніель Хюрліманн, електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

— фахівцям із менеджменту, підприємництва та соціології долучитися до проєкту «Змішане дослідження краудфандингових кампаній соціальних підприємців: як соціальні підприємці переконують прихильників за допомогою словесних і візуальних засобів спілкування?». Опис програми — за посиланням. Контактні особи — Паскаль Дей (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) і Крістіан Хопп (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

— фахівцям за напрямами біотехнологічної інженерії, біотехнології та мікробіології долучитися до проєкту «Оптимізація виробництва ліпідів і екстракцій у іммобілізованих біоплівках мікроводоростей». Опис програми — за посиланням. Контактна особа — Майкл Штудер (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.). 

— фахівцям галузі екології рослин долучитися до проєкту «Зміна функціонального складу пасовищ». Опис програми — за  посиланням. Контактна особа — Андреас Стампфлі (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.)

— фахівцям з електричної інженерії та ІКТ долучитися до проєкту «InPercept — система виявлення та локалізації неавторизованих мобільних телефонів у будівлях». Опис програми — за  посиланням. Контактна особа — Армін Шмідт (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.). 

Бернська академія мистецтв запрошує:

— фахівців у галузі акторських студій, літературознавства, історії мистецтва, музикознавства та інформатики долучитися до проєкту «Італійський провінційний театр і Рісорджіменто» Опис програми — за  посиланням. Контактна особа — Аннет Каппелер (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.);

— фахівці галузі музеології, культури, історії мистецтв у ХХ—ХХІ ст. долучитися до проєктів «Продуктивність: Збереження, Суттєвість, Знання» та «Activation Fluxus». Контактна особа — Ханна Хеллінг (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.);

— фахівців з музичної теорії долучитися до проєкту «Луїджі Керубіні та навчання композиції в Паризькій консерваторії як комплексної викладацької практики (1810—1840)». Опис програми — за посиланням. Контактна особа — Клаудіо Баччіагалуппі (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Школа медичних професій пропонує фахівцям галузей соціальних і медичних наук, що працюють переважно за напрямами антропології, сестринської справи, соціології, охорони здоров'я, соціальної роботи тощо, долучитися до проєкту «Розвиток спільнот турботи для тривалого догляду вдома». Опис програми — за посиланням. Контактна особа — Хейді Каспар (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Проєкт «Розуміння та сприяння психічному здоров’ю спортсменів під час змагань» запрошує до співпраці фахівців у галузі психології спорту, психічного здоров'я та статистики. Опис програми — за посиланням. Контактна особа — Філіпп Рьотлін (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

До роботи над проєктом «Налаштування вмирання», пов’язаним із вивченням життєвого циклу та смерті, можуть долучитися фахівці в сфері медичної науки, соціології, релігієзнавства, культурології. Контактна особа — Коріна Кадуфф (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Школа соціальної роботи запрошує фахівців у галузі соціальних наук долучитися до проєкту «Від покоління до покоління: сімейні наративи в контексті добробуту та примусу». Опис програми — за  посиланням. Контактна особа — Андреа Абрахам (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Школа інженерії та інформатики пропонує фахівцям із робототехніки, людино-машинного інтерфейсу, комп’ютерного зору та дизайну, а також психології долучитися до проєкту «Cobotics, цифрові навички та дегуманізація роботи». Опис програми — за посиланням. Контактна особа — Сара Дегальє Роша (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Проєкт «Варіабельність, динаміка та контроль серцевого ритму під час вправ» запрошує фахівців із медичної інженерії, серцево-судинної та загальної фізіології. Опис програми — за посиланням. Контактна особа — Кеннет Дж. Хантом (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Фахівців зі штучного інтелекту, енергетики та дослідження операцій запрошують долучитися до проєкту «Ймовірнісне внутрішньодобове прогнозування фотоелектричної генерації для Швейцарського плато». Контактна особа — Анжела Мейер (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Швейцарський федеральний інститут спорту Magglingen SFISM запрошує фахівців із біомеханіки, спортивних технологій, SmartTech та інформатики долучитися до проєкту «DigitalTwin». Опис програми — за посиланням. Контактні особи — Сільвіо Лоренцетті (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) та Катя Оберхофер (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Нагадаємо, Європейська Комісія запустила портал ERA4Ukraine для надання інформаційних і допоміжних послуг українським вченим.