Вдячність своїм захисникам університетська родина ЧНУ ім. Б. Хмельницького конвертує в благодійні збори. І допомагає тим, завдяки кому може навчатися і працювати.

Запити про допомогу надходять постійно — від випускників, студентів і їхніх батьків. У бойових діях беруть участь викладачі та члени їхніх родин. Допомога ЗСУ стала повсякденною справою для університету. А краща винагорода — щоб наші воїни повернулися додому живі і неушкоджені.

За можливості військові надсилають слова вдячності і фотозвіти.

З відремонтованим авто для «Госпітальєрів» завітав до alma mater студент ННІ економіки і права Руслан Матвєєв. Йому було передано на ремонт 10 тисяч грн.

Бойові подарунки особисто передав до «Музею історії університету» випускник ННІ міжнародних відносин, історії і філософії Максим Старовойтов. 

Університет та рідний інститут неодноразово допомагав Максиму у зборах для підрозділу. Зокрема, у вересні було перераховано на пікап для 118 бригади, де він служить, 10 тисяч гривень

Подяку університету від імені в/ч А4123 висловив командир, полковник Роман Коренюк. У цій частині служать студенти ННІ економіки і права.

«За сприяння  визвольній справі із захисту територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Тільки зусиллями всіх найкращих представників українського суспільства ми зможемо звільнити окуповані землі нашої Батьківщини, а також здобути національну Українську Державу», — йдеться у подяці.

10 тисяч гривень перерахували випускнику ННІ міжнародних відносин, історії і філософії Ярославу Нищику на ремонт авто для 198 батальйону. 

Шолом і спорядження придбав за підтримки університету студент ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Назар Лавренко.

30 тисяч перераховано на ремонт «поранених» авто розвідки і снайперів 3 Окремої штурмової бригади.

15 тисяч гривень перераховано на потреби його підрозділу випускнику ННІ економіки і права, а нині командиру окремого зенітно-кулеметного батальйону Дмитру Котомчаніну.

На потреби ще одного випускника, а нині військовослужбовця Максима Полішкевича, передано 14 тисяч гривень на придбання комплекту зимової гуми.

Військовослужбовцям в/ч А7323, де служить випускник ННІ природничих та аграрних наук, перераховано 10 тисяч грн на ремонт техніки.

Студенту ННІ економіки і права, військовослужбовцю Владиславу Мірошнику передали 27 тисяч гривень.   

1000 грн перераховано на фарбування тканини для маскувальних сіток. Їх плели студенти ЧНУ на прохання благодійного фонду «Цивільний штаб допомоги».
Представники фонду подякували університету:

«Зараз наші бійці дуже потребують маскувальні сітки, але на даний момент виготовити хоча б одну таку сітку не дуже легка задача. Наразі є великий дефіцит у матеріалах і для її виготовлення великі черги.

Тому ми хочемо висловити подяку всім, хто допоміг виготовити маскувальну сітку в Черкаському національному університеті ім.Богдана Хмельницького, а також тим, хто надав матеріали».

Волонтери зазначають, що потреба в сітках залишається. Тому співпраця продовжується.

— Ці кошти зібрав колектив університету на благодійних заходах  та зборах. Практично всі події в університеті проходять під знаком благодійності. Посвята першокурсників принесла 63 тисячі гривень. 13839 гривень зібрали учасники «Фабрики музичного мистецтва Voices» на творчих вечорах, приурочених до Дня університету. Свої донати на благодійну карту університету і на карти військовослужбовців надсилали наші працівники та викладачі. Кожен інститут і факультет підтримував тих, хто до них звертався. До наших зборів долучаються небайдужі люди, благодійники, такі, як Денис Ковачич. Ця робота не припиняється, ми будемо допомагати ЗСУ, доки окупант не залишить нашу землю! — зазначив ректор ЧНУ Олександр Черевко.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького