bgb
 
 
 
 
 

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького допоміг закрити збір на реабілітацію пораненого військового Миколи Юхименка.

Він мав другу групу інвалідності з АТО, але з початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини. Внаслідок артилерійського влучання на Донеччині постраждав. За життя та відновлення кінцівки бореться понад рік. Лікування потребує великих зусиль і грошей.

Збір оголосив випускник ЧНУ, учасник АТО Ярослав Платмір. Разом зі ще одним випускником університету Григорієм Чубом, теж ветераном російсько-української війни, провели літературний благодійний вечір, адже обоє пишуть поезію.

Спільнота ЧНУ ім. Б. Хмельницького перерахувала 30 тисяч гривень на лікування.

Нині Ярослав прозвітував про те, що збір закрито.

Він подякував ректору Олександру Черевку, проректору з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галині Гаврилюк та всьому колективу університету за те, що колектив не залишилися байдужими і зібрали чималу суму. Ярослав Платмір відзначив викладачів університету Юрія Михайлюка, Геннадія Волошкевича за особистий внесок у збір та за участь у літературно-мистецькому заході.

— Ми відгукуємося на всі запити, які до нас надходять. Бажаємо захисникові швидкого одужання, дякуємо за те, що живемо на своїй землі і раді, що можемо підтримувати Збройні Сили! — зазначив ректор, уклінно подякувавши військовим.

Нагадаємо, університет від початку повномасштабного вторгнення зібрав понад 3 мільйони гривень для допомоги військовим.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького