26 квітня серце кожного з нас щемить від спогадів про одну з найбільших трагедій людства — Чорнобильську катастрофу. У цей день 1986 року у приміщенні 4-го енергоблока Чорнобильської атомної електростанції стався вибух, який спричинив різкий викид в атмосферу нашої планети великої кількості радіоактивних речовин, які матимуть свій слід ще не одне тисячоліття.

До цієї трагічної дати в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся круглий стіл «Чорнобильська трагедія: вивчення викликів минулого, сучасні виклики та перспективи майбутнього». У рамках заходу, який об'єднав студентів усіх курсів ННІ природничих та аграрних наук, викладачів інституту та всіх охочих, відбулося обговорення важливості події та її впливу на наше сьогодення.

Під час круглого столу студенти 4 курсу спеціальності 102 «Хімія» представили свої доповіді, де не лише розглянули тему Чорнобильської катастрофи, але також ознайомили аудиторію з поняттям «Ізотопи» та принципами роботи реакторів атомних електростанцій. Активна та продуктивна дискусія між учасниками круглого столу дозволила кожному висловити свої думки, а також відповісти на питання, що цікавили присутніх.

Проведений захід став важливою нагодою для глибшого вивчення проблематики, пов'язаної з Чорнобильською трагедією. Кожен учасник мав можливість розкрити свій погляд на події минулого та їх вплив на наше сучасне життя. Доповіді студентів зробили акцент на важливості збереження пам'яті про трагічні події Чорнобиля та вшануванні пам'яті всіх, хто втратив життя внаслідок цієї катастрофи. Взаємодія та обмін думками під час заходу сприяли поглибленню розуміння проблем, що стоять перед сучасним суспільством, та пошуку шляхів їх вирішення. Такий формат події сприяв не лише навчанню, а й виявленню почуття взаємопідтримки та спільної відповідальності за майбутнє.

 

ННІ природничих та аграрних наук