До Дня археолога для студентів ННІ міжнародних відносин, історії та філософії організували посвяту.

Дійство провели під час проходження практики в межах Черкаської експедиції Інституту археології України спільно з Черкаським археологічним музеєм Середньої Наддніпрянщини та Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького.

Працюючи поряд з досвідченими археологами, студенти успішно опанували методику польових археологічних досліджень та отримали практичні навички. Аби долучитися до археологічної спільнотистудентам довелося виконати ряд завдань.Наприклад, подолати «смугу перешкод археолога», провести зачистку квадрату тощо.

Після успішного виконання завдань, студенти зачитали присягу археолога та отримали грамоту за участь у роботі експедиції. 

Нагадаємо, відзначання Дня археолога було встановлено 2008 року указом президента Віктора Ющенка, «враховуючи вагомий внесок українських учених-археологів у розвиток вітчизняної археології, дослідження, збереження, популяризацію археологічної спадщини України…».

Завдяки археологам історична наука щорічно поповнюється новими джерелами та неспростовними фактами, які розкривають таємниці нашого минулого. Крім експедиційної діяльності, археологія — це й копітка праця над звітами та науковими публікаціями, робота з колекціями та архівними документами, збереження та реставрація археологічних знахідок.

Цього року наші студенти та викладачі взяли участь у польових дослідженнях у складі трьох археологічних експедицій, щобільше, розкопки продовжуються й нині. Тож бажаємо юним археологам й надалі отримувати задоволення від своєї нелегкої роботи, сенсаційних відкриттів та унікальних знахідок!

ФОТО ЗА ПОСИЛАННЯМ

 

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії