В ННІ природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького питанню академічної доброчесності приділяється велика увага.

Адже її дотримання забезпечує довіру до результатів навчання. 26 квітня 2023 року для студентів ННІ природничих та аграрних наук директор інституту Максим Гаврилюк провів лекцію з академічної доброчесності.

Лектор ознайомив студентів із нормативною базою та основними вимогами щодо дотримання академічної доброчесності, правовими наслідками щодо її недотримання. Було також розглянуто типові приклади порушень цієї норми. Окрему увагу було приділено питанню недопущення академічного плагіату під час написання курсових, кваліфікаційних та інших наукових робіт — розглянуто відповідні рекомендації.

Студентам було нагадано про функціонування в університеті комісії з питань академічної доброчесності та корпоративної етики. Для студентів та викладачів інституту створено GoogleКлас, де розміщено всю актуальну інформацію щодо академічної доброчесності.

ННІ природничих та аграрних наук