bgb
 
 
 
 
 

У межах тижня науки в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького кафедра клітинної біології та методики викладання біологічних дисциплін провела фінальне засідання клубу «Наука єднає!» цього навчального року — онлайн-зустріч із запрошеним лектором PhD Роганом Грантом.

Доктор Грант — талановитий молодий вчений, postdoc біомедичної лабораторії Northwestern University (Чикаго, США). Він публікувався в рейтингових журналах, що входять до баз WoS та Scopus (зокрема, «Nature»), є призером міжнародних наукових проєктів. Доктор Грант розповів про свій кар’єрний шлях та дослідження у галузі біомедицини. Він наголосив на важливості для молодого науковця «dream team» — команди мрії, тобто, наставників і колег, які допоможуть надбати належні теоретичні та практичні навички для наступного прогресу. Слухачі отримали у доступній формі унікальну інформацію про значення факторів імунної системи у перебігу COVID-19, про ризики потенційних ускладнень. Дослідження, над якими доктор Грант працює зараз, поширюються в галузь нейронаук і дадуть можливість боротися зі старінням організму людини. Переклад доповіді забезпечила випускниця ОПП «Лабораторний аналіз» Юліана Соколенко.

Відеозапис зустрічі доступний за посиланням.

Кафедра клітинної біології та методики викладання біологічних дисциплін зичить талановитому науковцю успіху у його складній, але надзвичайно цікавій і важливій діяльності!

Клуб «Наука єднає!», заснований кафедрою, діє вже два роки. Його метою є ознайомлення студентів та молодих науковців з досягненнями та можливостями кар’єрного розвитку в галузі біології. За цей період учасники зустрічей мали можливість прослухати виступи наукової співробітниці Royal Netherlands Institution for Sea Research, PhD-студентки Utrecht University (Нідерланди) Рафаели Тейшейри; магістрантки Biochemistry program в Sherbrooke University (Квебек, Канада) Валерії Васильєвої; дослідниці-лаборантки відділу пульмонології та реанімації, PhD-студентки Northwestern University Бріанни Джаррелл, дослідниці-лаборантки відділу проточної цитометрії при медичному департаменті Northwestern University Пріялі Пател; магістра біології, лаборантки-дослідниці University of Oxford (Велика Британія) Олени Діденко.

Із записами усіх засідань клубу можна ознайомитися на сторінках новин кафедри клітинної біології та методики викладання біологічних дисциплін або магістерської освітньої програми «Лабораторний аналіз».

Кафедра клітинної біології та методики викладання біологічних дисциплін