День студентського радіо Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відзначили 20 вересня у навчально-науковому інституті української філології та соціальних комунікацій.

— Радіопрограми у нашому університеті виходять із 2005 року. Були різні етапи становлення студентської радіожурналістики, та попри все вже 17 років студенти створюють радіопрограми та випускають їх в ефір, — розповідає керівниця проєкту «Студентське радіо ЧНУ», доцентка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Наталія Ковтун.

День радіо ЧНУ відзначають 20 вересня. З нагоди свята на кафедрі журналістики, реклами та PR-технологій презентували ребрендинг радіостанції. На захід запросили першокурсників, яким розповіли про університетське радіо.

Для промоакцій виготовлено мінібанер з логотипом студентського радіо, а також брендовані чашки, блокноти та наліпки. Є спеціальна аудиторія з технічним обладнанням, де студенти створюють свої радіопроєкти. Зараз їх випускають у форматі подкастів на сайті ННІ української філології та соціальних комунікацій.

— Я слухаю студентські подкасти й взагалі останнім часом відкрила для себе цей контент саме в радійному форматі, бо часу бракує, тому слухаю його фоново. Зокрема й студентське радіо», — зауважує завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко.

Усі присутні мали можливість сфотографуватися біля оновленого банера. Студенти-журналісти 2-го курсу підготували випуск, присвячений історії «Радіо ЧНУ». Першокурсники прослухали подкаст, а після заходу ділилися своїми враженнями.

— Було цікаво дізнатися щось нове про радіо університету, — поділилася враженнями студентка 1-го курсу освітньої програми «Журналістика» Ольга Ярмолець.

Зауважимо, що 16 листопада відзначають День працівників радіо, телебачення та зв’язку. Також нагадаємо, що студентські подкасти можна прослуховувати на сайті ННІ української філології та соціальних комунікацій у рубриці «Радіопрограми».

View the embedded image gallery online at:
https://cdu.edu.ua/news/den-radio.html#sigProIdf68792961c

Автор: студентка 2-PR курсу ННІ УФСК Анна Поленякіна
Фото: студентка 2-PR курсу ННІ УФСК Карина Нездолій