Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького відзначив День Державного Прапора України. З цієї нагоди колектив та студенти зібралися на Університетській площі та урочисто підняли прапор.

Делегація університету також доєдналася до загальнообласних заходів на площі Тараса Шевченка у Черкасах. Тут, під час виконання Державного Гімну України, на флагштоку замайорів синьо-жовтий прапор.

— Державний Прапор України є для нас символом боротьби, він мобілізує всіх українців на відсіч ворогу. У світі він став справжнім символом свободи й незламності. Знаю, що ми піднімемо його і на честь перемоги України над Росією. Сьогодні синьо-жовті стяги замайоріли по всьому світу. Ми підняли Державний Прапор на Університетській площі та — разом з усіма черкащанами — на площі Тараса Шевченка. Щиро вітаю все українство з Днем Державного Прапора України! Бажаю віри у наші ЗСУ, у нашу країну, у нашу перемогу! — зазначив ректор Олександр Черевко.

Під час святкового заходу відбулася церемонія вручення державних, обласних та міських нагород і відзнак. Випускника ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Максима Гурелю посмертно нагородили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Нагороду отримала дружина.

Сьогодні український прапор — це символ незламності й незалежності. Під цим прапором відбулися три проголошення української державності: 1917, 1941 та 1990 року, а також пройшли три сучасні революції: студентська революція на граніті 1990 року, Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2014 року. Нині під час російсько-української війни українці безліч разів доводять, що синьо-жовтий прапор є символом незламності українського народу! Тож під цим прапором ми зустрінемо нашу перемогу! Тому сьогодні кожен з нас має докласти максимум зусиль, щоб синьо-жовтий прапор завжди майорів над Україною!

Про це також — у сюжеті «Суспільне : Черкаси» (00:51 Урочистості із нагоди відзначення Дня Державного Прапора України.)

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького