bgb
 
 
 
 
 

До Дня ненасильства, яке відзначають 2 жовтня, відбулась «Жива бібліотека» «Поруш тишу» для студентів та студенток кафедри освітнього і соціокульного менеджменту та соціальної роботи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

«Жива бібліотека» – це можливість дізнатися більше про проблему насильства. «Жива бібліотека» працює так само, як звичайна бібліотека: «читачі» приходять заповнюють читацький формуляр, вибирають «книгу» і читають її певний час. Різниця тільки в тому, що книги «Живої бібліотеки» — живі люди, а читання — це розмови.

В ролі «живих книг» виступили фахівчині у сфері запобігання та протидії домашньому насильству: Людмила Савранська, директорка Черкаського міського центру соціальних служб, Марина Матвійчук, начальниця відділу соціальної роботи в громаді, Ірина Вічкань та Ірина Черненко, фахівчині із соціальної роботи, Кравченко Катерина, старший інспектор сектору протидії домашньому насильству ЧРУП ГУНП в Черкаській області.

В основі «Живої бібліотеки» лежить ідея, що треба дати шанс зустрітися тим людям, які в звичайному житті не мають шансу поговорити один з одним. Це підвищує розуміння між людьми й допомагає змінювати упередження і стереотипи у сфері насильства.

В такому форматі спілкування з молоддю вдалося обговорити розбудову сервісів допомоги постраждалим від домашнього насильства в нашому місті; алгоритм реагування поліції на випадки домашнього насильства; соціально-психологічний портрет постраждалих від насильства; особливості надання допомоги постраждалим в рамках діяльності мобільної бригади соціально психологічної допомоги.

Ініціатором заходу виступили фахівчині Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги міста Черкаси.

Якщо ви або ваші знайомі зіштовхнулися з проблемою домашнього насильства та потребуєте підтримки, отримати консультацію можна: +38 (050) 527 44 36 з 9.00 до 21.00 без вихідних.

Джерело: Черкаський міський центр соціальних служб