Спільнота Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького разом з усією Україною відзначає День Гідності та Свободи. Урочистості біля меморіальних знаків, молебні за загиблими — в усіх цих заходах, що проводять у Черкасах, традиційно беруть участь представники університету.

У ці дні також для студентів проводиться Уроки звитяги, під час яких ідеться про звитягу українського народу в відстоюванні незалежності й територіальної цілісності України.

В.о. ректора Олександр Черевко та перший проректор Василь Мойсієнко сьогодні поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю України». Попри пандемію, вшанувати громадянський подвиг учасників українських революцій ХХІ століття та пам’ять героїв Небесної Сотні прийшли голова облдержадміністрації Сергій Сергійчук, представники обласної та міської влади, ветерани, патріоти своєї країни.

— Роль студентства, молоді, інтелігенції у боротьбі за незалежність України вирішальна, — говорить ректор університету Олександр Черевко. — Євромайдан почався з того, що студенти вийшли на вулиці і засвідчили своє прагнення мати достойне майбутнє. Студентство завжди на передовій. І впроваджуючи демократичні ідеали, і боронячи рідний край. Про це треба пам’ятати, розповідати молоді, бо від цього залежить майбутнє України, — переконаний Олександр Черевко.

 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького