bgb
 
 
 
 
 

Студенти-політологи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького побували на екскурсії у Верховній Раді України та на телеканалі «ICTV». Ініціаторами поїздки стали науковці навчально-наукового інституту економіки і права Олександра Дем’яненко та Богдан Калініченко.

Під час спілкування з журналістами студенти побачили, як готуються теленовини та як проводяться політичні ток-шоу. Разом зі спікерами подискутували про національну інформаційну безпеку, перспективи розвитку українського телебачення, новітні технології формування громадської думки через засоби масової інформації.

Працівники популярного телеканалу розповіли майбутнім політологам і про особливості роботи з різними групами телеглядачів, захист інформаційного поля та протидію деструктивним впливам через ЗМІ.

Студенти ЧНУ також ознайомилися з роботою найвищого законодавчого органу нашої держави — Верховної Ради України. У процесі навчального візиту вони дізналися про історію українського парламенту, поглибили знання щодо структури і повноважень Ради, конституційного та фактичного складу депутатського корпусу, депутатські фракції та групи в парламенті 8 скликання. Учасники екскурсії коротко були ознайомлені з роботою системи «Рада-3». Також вони відвідали експозицію — мармуровий портал «Прапор України».

«Верховна Рада України — місце, куди мріє потрапити кожен політик. Під час екскурсії ми детальніше ознайомились із роботою народних обранців та прогулялись знаменитими кулуарами. Не менш захоплюючою частиною поїздки став візит до офісу телеканалу «ICTV». Тут ми відвідали студії проектів телеканалу: «Свобода Слова», «Факти», «Надзвичайні новини». Ця подорож була цікавою, мотивуючою та інформативною для кожного з нас», — ділиться враження Каріна Дяченко, студента 1 курсу спеціальності «Політологія».

ННІ економіки і права