У Черкасах відбувся вечір пам`яті Героїв Небесної Сотні. До вшанування пам`яті Героїв, які загинули, боронячи незалежність України під час Революції Гідності, долучилися й представники Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.

Вони «згадували світловими променями» загиблих біля пам’ятника «Борцям за волю України».

— Університетська громада пам’ятає подвиг учасників Революції гідності та Героїв Небесної Сотні, — зазначив Олександр Черевко. — Тоді вся Україна піднялася в єдиному пориві: люди стояли на Майдані, виходили на вулиці рідного міста, допомагали активістам морально й матеріально — були одним цілим з єдиною метою. Нині ми розповідаємо про це молоді, аби виховувати нові покоління патріотів рідного краю.

У Черкаському національному щороку згадують Небесну Сотню. От і цьогоріч було облаштовано інсталяцію на знак пошани й у пам’ять про події семирічної давнини. Крім тематичної експозиції, в інститутах та на факультетах відбулися кураторські години.

— Події Революції Гідності — це частина історії державотворення, яку ми могли спостерігати власними очима. Таке не можна забути, і тепер уже нашим завданням є максимальне сприяння тому, аби майбутні покоління пам'ятали і вшановували разом із нами героїв, серед яких були і черкасці, — зазначила в. о. голови студради ЧНУ Мар'яна Кусяка.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького