Щороку 20 вересня відзначається Міжнародний день студентського спорту. Це свято було започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативою Міжнародної федерації студентського спорту (FISU). Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького долучився до цієї ініціативи.

Ректор Олександр Черевко взяв участь у засіданні Генеральної асамблеї Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України».

Разом із ним Черкаську область представляли студенти ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я, майстри спорту України міжнародного класу — Олександр Примаченко, бронзовий призер чемпіонату світу з греко-римської боротьби, чемпіон України, член Національної збірної України, та Анастасія Шпанюк, бронзова призерка чемпіонату світу, чемпіонка Європи з боксу, а також начальник Черкаського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Антоніна Саприкіна.

На засіданні обговорили питання розвитку студентського спорту в 2021-2022 навчальному році, результати зимової та літньої універсіад.

Делегації ЧНУ вручили кубок за ІІІ місце в рейтингу загальнокомандної першості серед ЗВО 2 категорії на XVI Літній універсіаді в межах зустрічі.

Також до Міжнародного Дня студентського спорту сьогодні на центральному стадіоні «Черкаси-Арена» була проведена «Студентська миля». 450 студентів першого та другого курсів і 14 викладачів ННІ фізичної культури, спорту та здоров'я взяли участь у легкоатлетичному кросі. До найсильніших трійок увійшли: Ігор Стоколяс і Дар'я Бережна (перше місце), Євгеній Ведула й Ольга Бойко (друге місце), Владислав Орлов і Дарія Ополончик (третє місце).

Ректор Олександр Черевко наголошує, що для Черкаського національного цей день — це ще одна можливість підвищити значущість спорту в житті молоді, залучити до своїх лав прихильників здорового способу життя, сприяти його популяризації і розвитку:

— Здоровий спосіб життя — це джерело доброго настрою і довголіття. Подібні заходи творять позитивну атмосферу, гартують переможний дух, єднають студентський спортивний рух в Україні! Щиро вітаю усіх із Міжнародним днем студентського спорту! 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького