Сьогодні Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького разом із усією Україною відзначив День єднання.

Це свято запроваджене Указом Президента України  №53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства».

За словами Володимира Зеленського, воно має згуртувати українців навколо національної ідеї і показати російським пропагандистам, що ми — єдиний народ. «Українці мають різний рівень доходів, професію і віросповідання, але всі вони люблять свій дім і хочуть жити в мирі», — заявляє Президент.

На підримку цієї ініціативи 16 лютого університетська спільнота ЧНУ одягла вишиванки, прикрасила себе жовто-блакитними стрічками, провела низку виховних заходів. Попри дистанційне навчання, у 10:00 у навчальних корпусах пролунав Гімн України. Були підняті державні прапори. 

Свою громадянську позицію викладачі й студенти висловлювали, публікуючи патріотичні фото та відео в соціальних мережах.

 

Гімн України виконали також учасники комплексних інструктивно-методичних занять із військової підготовки для освітян Черкащини, які відбулися в Черкаському національному.

 

Відкриваючи ці навчання, які проводить кафедра військової підготовки ЧНУ ім. Б. Хмельницького, ректор університету Олександр Черевко наголосив:

— Сама обстановка і геополітична ситуація, яка нині склалася в світі, спонукає нас бути єдиними, спільно діяти, об’єднувати свої зусилля для захисту нашої держави. Про це йдеться і в Указі Президента України Володимира Зеленського. Це головне, що нам зараз потрібно. Якщо ми будемо єдині — ми будемо непереможні!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького