З нагоди Дня працівників сільського господарства України відбулися урочистості в Черкаській обласній філармонії. Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко, працівники ЧНУ, студенти ННІ економіки і права, ННІ природничих та аграрних наук ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва відвідали святковий концерт.

Працівників сільського господарства Черкащини привітали голова Черкаської обласної державної адміністрації Роман Боднар, голова обласної ради Анатолій Підгорний, Уповноважений президента з земельних питань Роман Лещенко, голова Черкаської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу Марина Горлач.

Вони подякували працівникам сільськогосподарської сфери: усім, хто з року в рік забезпечує стабільне зростання агропромислового комплексу області — хліборобам, механізаторам, агрономам, тваринникам, майстрам овочівництва та садівництва — за любов до землі, мудрість, витримку та самовіддану працю. директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка розповів у своєму виступі про здобутки галузі. Він також відзначив, що Черкаський національний університет розпочав підготовку фахівців для аграрної сфери і розповів про нові підходи до навчання з урахуванням вимог роботодавців.

Мистецькі привітання працівникам сільськогосподарської галузі подарували творчі колективи Черкащини, зокрема: ансамбль народної музики «Росава», Черкаський державний академічний заслужений український народний хор, тріо «Аріана», естрадна студія «Карамель» та інші мистецькі гурти.

— Своє свято відзначає одна з найбільших професійних спільнот України – наші аграрії. Черкаські працівники агропромислового комплексу мають чим пишатися. Вони упродовж багатьох років утримують лідерство в сільгоспвиробництві. На сьогодні область займає перше місце по Україні з урожайності зернових та зернобобових культур. Це черговий рекорд, який демонструє системну роботу всього комплексу, модернізацію та сучасні підходи до справи, вдале поєднання європейських технологій з українськими хліборобськими традиціями. 

Аграрна сфера – це передовсім люди, які своєю працею, своїм професіоналізмом та любов’ю до справи створюють такі результати. Черкаський національний університет теж докладає зусиль для поповнення найголовнішого ресурсу галузі – людського капіталу. Ми готуємо фахівців, які знатимуться не лише на агрономії, а й розумітимуть закони економіки, володітимуть інноваційними технологіями. А тим, хто нині трудиться в аграрному секторі економіки, бажаю щедрих врожаїв, невичерпної наснаги на працю, здоров’я та успіхів, добробуту і затишку в оселях, миру на нашій землі! — сказав ректор університету Олександр Черевко.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького