Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького випустив магістрів-2022.

Дипломи їм вручили ректор Олександр Черевко, перший проректор Василь Мойсієнко, директори інститутів. Вітали викладачі, рідні та друзі, майбутні роботодавці.

Та передовсім подякували захисникам України, завдяки яким мали змогу працювати і навчатися. Вшанували тих, хто загинув за Україну.

Ректор Олександр Черевко зазначив:

Сьогодні завершуємо вручення дипломів магістрам. Це історична подія в житті університету і в долі кожного студента.

Вдячний нашим студентам, їхнім батькам за те, що свого часу обрали Черкаський національний, що пройшли разом із нами цей шлях. Хоча в умовах пандемії, війни, змішаного навчання це було непросто.

Водночас ми стали сильнішими, згуртувалися і зробили свій вибір на користь європейських цінностей і свободи. Тепер все залежить від нас самих, від того, як кожен із нас підготувався долати виклики. Вірю, що диплом ЧНУ стане перепусткою в успішне майбутнє.

Сьогодні особисто привітав випускників ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва й ННІ фізичної культури, спорту та здоров'я. Першим належить тримати освітянський фронт. Другим подякував за те, що з перших днів війни створили Центр допомоги армії.

Випускники, студенти та викладачі інституту фізичної культури, спорту та здоров'я, а також інституту міжнародних відносин, історії та філософії дали нам найбільше захисників, чиї імена вписані в історію України. Важливу місію — нести українське слово, українську думку — належить виконувати випускникам ННІ української філології та соціальних комунікацій. Зв’язки з нашими надійними європейськими партнерами ляжуть на плечі випускників ННІ іноземних мов. Загалом, усі вони є майбутнім України, її перспективою. Дякую викладачам, які вкладали душу в підготовку цих фахівців. Ми намагалися не лише вчити, а й підтримувати національно-патріотичний дух. Звісно, у кожного своя доля і свій шлях широкий, та хочу, щоб всі наші випускники обрали Україну. Тут нелегко, але треба вірити в себе та допомагати своїй державі!

Директор Першої міської гімназії Черкаської міської ради Сергій Саєнко, який прийшов привітати майбутніх колег, сказав у своєму напутньому слові: — Ви отримали не просто дипломи, це ваші повістки на війну. Ця війна — в тилу, вам належить виховати патріотів, які будуть гідними тих, хто воює, хто віддав життя за незалежність України.

Учорашні студенти говорили прощальні слова вдячності своїй alma mater.

Випускник ННІ української філології та соціальних комунікацій Артем Новіков поділився щирими емоціями:

 

Дирекції інститутів намагалися зробити цей день для своїх випускників незабутнім — підготували для них презентації, музичні дарунки, ділилися спогадами та робили світлини на згадку.

Особливо проникливо лунали українські пісні у виконанні учасників фабрики музичного мистецтва «VOICES», гурту ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва.

 

Нагадаємо, 470 випускників ЧНУ ім. Б. Хмельницького отримали дипломи магістрів, 117 з них — із відзнакою.

 

ВСІ ФОТО

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, 

Карина Нездолій, студентка 2 курсу ННІ УФСК,

Анастасія Щетініна, студентка 3 курсу ННІ УФСК 

Андрій Найда, студент 3 курсу ННІ УФСК