bgb
 
 
 
 
 

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся завершальний четвертий мистецький вечір «Student’s art autumn»під назвою «Пісня душа».

Ініціаторкою заходу стала начальниця відділу виховної роботи ЧНУ Анна Прокопчук, якій разом з учасниками «Фабрики музичного мистецтва "Voices"» (художня керівниця — Яна Боровик) вдалося його реалізувати.

Цей культурний проєкт став можливим завдяки підтримці міської Програми надання стипендій для реалізації проєктів у галузі культури на 2024-2028 роки. Благодійний захід проходив за підтримки Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, керівництва та ректору Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.

Мета заходу благодійна. ЧНУ збирає кошти для підтримки наших захисників на полі бою. За 4 концерти вдалося зібрати 15 151 грн, які будуть перераховані на потреби ЗСУ.

Глядачів, які прийшли цієї п’ятниці на Університетську площу, радували знані, молоді та творчі люди міста Черкаси.

Під гучні оплески зустрічали військовий оркестр Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота (солістка Анастасія Бутовська). Військовий оркестр поєднав у собі та нову сучасну музику та нашу народну. Звучали пісні різного жанру: починаючи від патріотичних, які чіпляють за душу, народних до гумористичних. Оркестр впевнено продовжує свою творчу діяльність, не зважаючи на труднощі, що зайвий раз нагадують про те, що важливі справи не даються легко.

Продовжили під гучні оплески творчий вечір «Фабрика музичного мистецтва “Voices”». Керівники: Яна Боровик та Анна Прокопчук. Проникливо у виконанні вокалістів гурту звучали відомі українські хіти: «Обійми», «Барабан», «Журба», «Мама Тереза», «Народжені вільними». Виступ «Voices» був яскравим, патріотичним і технічно досконалим.

Усі учасники цього вечора отримали подяки від ректора за підтримку творчих ініціатив та молодіжних проєктів.

Автор: Діана Босенко, студентка ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва.

Фото: Ольга Мельниченко, студентка ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва, пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького