У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького триває соціально-психологічний проєкт.

Рівно 90 днів тому росія почала повномасштабне вторгнення в Україну і змінила життя кожного українця кардинально й надовго.

Ми запропонували нашим викладачам, аспірантам, студентам, працівникам дати відповідь на чотири питання, які наразі хвилюють всіх українців.

Сьогодні з нами поділилася думками Марія Король, студентка 2 курсу ННІ природничих та аграрних наук, яка навчається за спеціальністю «Біологія». Рідний інститут допоміг їй знайти місце для стажування закордоном, тому вона незабаром почне проходити практику в хімічній лабораторії в  університеті у Великій Британії Sheffield Hallam University. Дівчина вдячна викладачам інституту за таку потужну підтримку і по завершенню практики планує обов’язково повернутися в Україну.

У межах відеопроєкту ми вже встигли познайомити вас із багатьма нашими викладачами та студентами, які й в Україні, і закордоном роблять все, аби наблизити нашу спільну перемогу у війні з рашистськими окупантами. Переконані, що багато з вас мають подібний досвід, яким би хотіли поділитися з університетською родиною. Звертаєтеся  у відділ інформації та зв’язків з громадськістю Черкаського національного за телефоном: (0472) 54-03-70 або електронною поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .  Ми допоможемо вам це зробити.

— Україна чи закордон і чому?

—  Через війну я разом із сім’єю була змушена поїхати до Європи. Зараз я — у Лондоні.

— Як війна змінила Ваше життя?

— В університеті я навчалася на 2 курсі, за спеціальністю «Біологія». Брала активну участь у заходах університету та була старостою групи. Також в Черкасах працювала в дитячій хімічній лабораторії — «Студія експериментів 4D». Я перебуваю в Сполученому Королівстві Великої Британії за програмою стажування  для українців. Оформлюю документи для того, щоб почати працювати в хімічній лабораторії при університеті Sheffield Hallam — це буде безоплатне стажування.

— Звідки черпаєте сили?

— Я дуже вдячна своїм викладачам за розуміння та підтримку. Особливу подяку хочу висловити директору свого інституту — Гаврилюку Максиму Нікандровичу, який допоміг знайти цю програму стажування, за підтримку та мотивацію.

— Яку мрію хочете здійснити після нашої перемоги?

— Після перемоги хочу повернутися в Україну та насамперед обійняти свого татуся, який зараз в Черкасах та друзів, які на мене чекають. Буду ходити в університет, щоб кожного дня бачити своїх викладачів та одногрупників. Я хочу жити спокійним та мирним життям!

  

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького