Студент Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Максим Стромець отримуватиме стипендію імені Героїв Небесної Сотні, розповіла «Суспільному» декан психологічного факультету Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Лариса Туз.

Максим Стромець навчається на психологічному факультеті Черкаського національного університету. Вважає, що сучасним українцям властива толерантність, яка є рисою високоморального життя, етичним імперативом, а також своєрідним соціально-поведінковим кодексом. В одязі він надає перевагу діловому стилю.

Максим почав цікавитися політикою та науковими конференціями ще на третьому курсі.

— Зрозумів, що хочу працювати в напрямі політичних подій. Так само мене цікавить юридична, економічна психологія, і я почав шукати собі різні всеукраїнські наукові конференції, які стосуються зовнішньоекономічного курсу України, — розповів студент.

Хлопець є автором кількох наукових праць, має грамоти.

Найбільшою його гордістю є сертифікат, що засвідчує перемогу у міжнародному конкурсі есе. Тоді розмірковував про те, що заважає Україні вступити до НАТО.

— Ця перемога дала мені можливість пройти практику в національному інституті стратегічних досліджень у місті Київ, і в найближчому майбутньому відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі, — розповів студент.

В університеті між парами хлопець волонтерить:

— Фінансово підтримую нашу армію, поширюю різні дописи серед друзів, знайомих стосовно зборів коштів. 

Керівництво університету поцінувало такі Максимові зусилля. Він є одним із 36 українських студентів, які протягом року отримуватимуть стипендію імені Героїв Небесної Сотні, розповіла декан психологічного факультету Лариса Туз.

— Ця стипендія започаткована на честь десяти наймолодших Героїв Небесної Сотні. Кого обрати, довго не думали — одразу вирішили, тому що цей студент має найвищий академічний рейтинг, бере участь у конференціях, семінарах, є волонтером, — пояснила декан.

Щомісяця стипендіати отримуватимуть близько двох з половиною тисяч гривень. За словами Максима, відзнака надихатиме його втілювати свої мрії сміливіше.

— Мотивує не лише у фінансовому плані, а насамперед ідеологічному. Продовжувати щось робити більш якісно і масштабно. Це цінності європейського майбутнього України — незалежної, потужної держави.

Максим Стромець планує пов’язати майбутнє з політикою і не боїться відповідальності.

 

Джерело: «Суспільне»