14 березня в Україні відзначають День українського добровольця.Колектив Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучився до заходів із вшанування захисників України.

Ректор Олександр Черевко, проректори, викладачі та студенти Черкаського національногозібралися біля пам’ятного знаку двадцяти черкащанам-воїнам АТО, які загинули на сході України. Разом із обласною, міською владою, громадськістю Черкас поклади квіти та взяли участь у молебні.

Нагадаємо, День українського добровольця відзначається в Україні 14 березня. У цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Вперше вшанували українських добровольців на загальнодержавному рівні14 березня 2017 року в Україні.Тоді у Черкасах урочистості з нагоди Дня українського добровольця відбулися в стінах Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького