У січні Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького не відпочиває, а продовжує допомагати Збройним силам України.

Так, прибули три «Starlink», які працівники й викладачі університету за зібрані спільними зусиллями кошти придбали. Обладнання передане за призначенням військовослужбовцям батальйону «Карпатська Січ». Керівництво підрозділу надіслало колективу університету подяку за людяність, безкорисливу працю та особистий внесок у спільну перемогу.

Також допомогли зібрати кошти на автомобіль для підрозділу, де служить батько студента ННІ іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Романа Пушенка. Авто вже на передовій допомагає військовим воювати з рашистами.

Очікує відправлення на фронт допомога підрозділу, де служить батько студента ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Руслана Михайлова. Спільними зусиллями придбали для військових: спальні мішки, ліхтарі, берці, павербанки, харчові продукти швидкого приготування.

А командування підрозділу, де зараз служить випускник ННІ інформаційних та освітніх технологій Максим Крепчук, передало подяку за придбаний генератор:
— Три старлінки, які ми купували для «Карпатської Січі», нарешті прибули в Черкаси й транзитом їдуть на схід. Генератор, на який ми зібрали кошти, уже на Донеччині й служить підрозділу, де зараз наш випускник Максим Крепчук. Від випускника ННІ природничих та аграрних наук Івана Хижняка, якому допомогли коштами на спорядження, отримали «щиро дякую». А волонтеру Руслану Матвєєву передали прапор Черкас, аби поганяв там біля Бахмута ворогів. Ми живі, живемо і будем жити! — звітує про перші дні 2023 року проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького